Det du behöver vid jakt

      Comments Off on Det du behöver vid jakt

Jaktsäsongen i Sverige sträcker sig i huvudsak mellan augusti och februari. Däremot kan det variera stort eftersom landet är så långsträckt och olika till sin natur i norr och söder. Du behöver ha ett jaktkort för att få jaga i Sverige). Dessutom måste du vara 18 år fyllda och ha tagit en jägarexamen för att få licens för ett vapen.

När du har de grundläggande förutsättningarna för att få jaga så är det ytterligare en hel del saker att hålla reda på. Förutom vapen och ammunition behöver du vara rätt klädd med ordentliga skor eller stövlar samt vattenavvisande och varma kläder. Du behöver kunna smälta in i omgivningen så tänk på om du ska ut i skogen eller jaga uppe på ett snöklätt fjäll).

Viktigast av allt som du tar med dig ut i skogen är nog ändå säkerhetstänket. Alla pass ska vara så säkra som möjligt. Se till att det finns god kommunikation i jaktlaget och att alla har fått tydliga instruktioner, till exempel om var passkyttar befinner sig. Det finns även bra och stadig utrustning som ytterligare bidrar till säkerheten under jakten. Klicka dig vidare här  för mer information.