Börja med havsfiske

      Kommentarer inaktiverade för Börja med havsfiske

Att fiska från en  båt ute på djupa havet är mångas fantasi av det ultimata fisket. I väntan på napp är det avslappnande men när det hugger till kan en lång kamp med stora och unika fiskar vänta.

Fiske ute på havet kan både göras genom att dra fiskedraget bakom en båt under segel eller genom att ankra och kasta ut dem. Det första alternativet är ett bra alternativ när man antingen är på en längre resa eller är på väg till ett bättre fiskeställe. Bra ställen att fiska på om man tänker ankra är där det finns rev eller skeppsvrak. Här samlas gärna mindre fiskar som kan ta skydd i ihåligheterna. De stora samlingarna småfisk gör även att de större fiskarna trivs och gärna jagar där.

Kom ihåg att ta med dig rätt utrustning och agn. Först och främst bör du befinna dig på en båt som är utrustad och säker för de miljöer ni skall vistas i. Ett bra ultraljudssystem kan även vara till stor hjälp när det kommer till att hitta vrak och rev som kan innehålla fisk. Ett bra havsfiskespö är gjort i ett lätt men väldigt starkt material. Fiskerullen bör även vara växlat så att det blir enklare att veva in även större fiskar.  Självklart bör även linan vara anpassad för att klara den storleken av fisk ni planerar att kunna fånga. När det kommer till bete kan man med fördel kombinera både drag och naturbete. Det kan även vara värt att själv vara förberedd på den kamp som behövs. Får man en stor tonfisk på kroken kan det ta flera timmar att trötta ut dem och få upp dem på båten.