Tuffa ryggsäckar för fisketuren

      Comments Off on Tuffa ryggsäckar för fisketuren

De efterlängtade turerna närmar sig med stormsteg i takt med att snön tinat, bäckar porlar och fisken slutat leka av sig i dem isfria vattenströmmarna. Vi kan snöra på oss kängorna och bege oss ut i naturen med förväntningar nästan lika höga som ett barn i väntan på julklapparna liggandes under granen på julafton. Det är bara att slänga upp fiskeväskan på axeln. Bege oss ut i de ännu fuktiga markerna för att söka fiskelyckan.

Rätt val av ryggsäck

Det är svårt att veta vilken sorts väska ska du välja. De flesta föredrar ryggsäck eller en axelväska. Men du behöver också fundera på om du behöver en i lättviktsmaterial eller vattentätt. Det beror på vad syftet är med fisketuren. Om det är grabbgänget som ska ut på en fiskekväll, kanske det räcker med en enkel liten fiskeväska som rymmer det viktigaste.

Men när ni ska ut i bergen, är det både bättre för ryggen och skönare promenader mellan vattnen med en lättviktsryggsäck. Den sitter bra på ryggen och fördelar vikten jämnt. Det är däremot alltid du som ansvar för att packa och fördela vikten rätt. Det finns en stor fördel med en vattentät, eftersom torrt ombyte kan behövas efter en regnig dagstur. Kolla online om du vill hitta mer information om ryggsäck som kan passa när du ger dig ut och fiskar.