Vinterfiske

      Kommentarer inaktiverade för Vinterfiske

Isfiske pimpla

När isen lagt sig på våra svenska sjöar så är det rätt tid för vad många anser vara den bästa fisketiden – vinterfisket.

På vårvintern när isen är tjock och det är vita vyer så är det en underbar period att testa lite vinter- och/eller isfiske. Det finns goda chanser att få en hel del fina ädelfiskar om man söker sig till rätt vatten. Där du köper fiskekort kan de tipsa dig om bra fiskevatten i området du befinner dig i. Det är viktigt att du köper ett fiskekort så att du vet att du får fiska där samt vilka metoder du får använda.  På vintern kan man fiska med en hel del olika metoder och några exempel på olika isfiskemetoder är angeldon, pilk, nät, klubba och pimpelspö. Men det finns faktiskt även de som flugfiskar på vintern men de håller sig som förståeligt är till fortfarande öppna fiskevatten vilket annars omöjliggör flugfisket.

Drömmen för de flesta vinterfiskare är få en blänkande fjällröding på kroken. Men även harr, sik och abborre är eftertraktade fiskar att fånga med sitt pimpelspö. Gäddan är också en populär vinterfisk och den fångar man vanligast med ett angeldon. En fisk som är mycket ovanlig att fånga på sommaren är laken. Laken är vår enda sötvattenlevande torskfisk och är avskydd av vissa men också mycket eftertraktad av vissa idoga lakpimplare.