Fiskeäventyr i Norge

      Comments Off on Fiskeäventyr i Norge

Att kunna åka iväg på en fiskeresa när man har ett stort fiske intresse är något som många vill, och vem längtar inte till ett grymt fiskeäventyr i Norge till exempel. Att kunna dra upp den där drömfisken är väl något många drömmer om och i Norge så är chansen stor att drömmen slår in.

Det finns många roliga ställen i Norge att besöka för att få ett schysst äventyr med fiske inblandat, att fiska från fjord till hav kan man göra i Trøndelag. Det är ett fantastiskt landskap och fiskemöjligheterna är i princip obegränsad. Det finns floder och sjöar med fantastiks lax, öring, röding och forell. Framförallt havsfisket är imponerande i denna del av Norge, med fjordarna och Nordatlanten så går det inte att misslyckas med fisket här. Fisk det får man oavsett.

Det gäller att man har med sig bra kläder och utrustning för sitt fiskeäventyr. Har man tur så skiner solen, men trots det så kan det vara kyligt ute på Nordatlanten med kraftiga vindar som biter tag i hela kroppen. Vill det sig illa så kan även regnet komma och då är det skönt att ha varma sköna kläder som skyddar en från regnet. Du kan fiska året runt i Trøndelag men den bästa säsongen är mellan mars till oktober. Det finns även platser där du kan fiska vintertid.

Det är härligt att året om åka till Norge på fiskeäventyr. Klart att sommaren är ju bäst då det är betydligt varmare och förhoppningsvis bättre väder. Dock så finns det inget dåligt väder för en fiskare utan bara dåliga kläder så även om det regnar så ska man ge sig ut om man tagit sig till Norge för att fiska.