Så hittar du perfekta shorts för din kroppstyp

      Kommentarer inaktiverade för Så hittar du perfekta shorts för din kroppstyp

Shorts är ett självklart val på sommaren, men det kan vara svårt att hitta ett par som sitter bra på en stor kropp. För att hitta rätt par är det viktigt att tänka på både storlek och modell. Om du klickar dig vidare till XL Kläder så hittar du ett stort utbud av shorts som kan tänkas passa dig. Här är några tips på vad du ska leta efter när du köper shorts.

Storlek

Det första steget är att hitta rätt storlek. Att köpa shorts som är för stora kan få dig att se större ut än du faktiskt är, medan shorts som är för små kan se obekväma ut och skava mot låren. Ta gärna hjälp av en vän eller butikspersonal för att mäta din midja och höft och få en uppfattning om vilken storlek du ska leta efter.

Modell

När det gäller modell finns det flera alternativ att välja mellan. Här är några av de vanligaste:

  • Classic fit shorts är en traditionell modell som är löst skuren och har en hög midja. De är vanligtvis tillverkade av bomull eller bomullsblandning och är perfekta för en avslappnad look.
  • Straight fit shorts har en något smalare passform än classic fit och sitter högre på höfterna. De är fortfarande ganska lösa runt låren, vilket gör dem bekväma och lätta att röra sig i.
  • Relaxed fit shorts är en annan avslappnad modell som sitter lite lägre på höfterna och är vidare runt låren. De kan vara gjorda av bomull eller stretchmaterial för extra komfort och rörlighet.
  • Slim fit shorts är en mer modern modell som sitter tätare runt låren och höfterna. De är vanligtvis tillverkade av stretchmaterial och kan ha en kortare längd för en mer trendig look.

Längd

Längden på shorts är en annan viktig faktor att tänka på. För korta shorts kan se oproportionerliga ut på en stor kropp, medan för långa shorts kan få dig att se kortare ut än du är. En bra riktlinje är att leta efter shorts som slutar strax ovanför knäet.

Material

När det gäller material är bomull den vanligaste och mest bekväma typen av shorts. Det finns också shorts i linne och viskos, som är lätta och andningsbara material som är perfekta för varma sommardagar. Stretchmaterial är också en bra alternativ för extra rörlighet och komfort.

Färg och mönster

Slutligen kan färg och mönster ha en stor effekt på hur shorts ser ut på en stor kropp. Mörkare färger som navy, svart och mörkgrå är alltid ett säkert val och kan ha en förlängande effekt på benen. 

När det gäller mönster kan mindre mönster, som ränder eller små prickar, vara en bra val, medan större mönster kan få dig att se större ut. Om du vill ha ett par shorts med mönster kan du välja en subtil design i en neutral färg, eller en mer uttrycksfull design som du känner dig bekväm i.

Sammanfattning

Att hitta rätt par shorts kan vara en utmaning för storvuxna män, men med rätt kunskap är det enklare att välja shorts som sitter bra och ser snygga ut. Tänk på storlek, modell, längd, material, färg och mönster för att hitta det perfekta paret shorts för dig. När du väl hittat rätt par shorts kommer du att kunna njuta av sommaren i stil och bekvämlighet.

Så leta upp en stil som passar dig och njut av sommaren!