Klä dig rätt för fisketuren i sommar

      Kommentarer inaktiverade för Klä dig rätt för fisketuren i sommar

Att fiska är ett stort sommarnöje. Men oavsett om du åker långt ut i vildmarken eller går till din närmaste sjö så är det viktigt att du är rätt klädd. På sommaren behövs inte så mycket, men förutom T-shirt, shorts och fiskehatt så bör du packa ner en långärmad tröja.

Glöm inte heller regnkläder. Vädret kan snabbt slå om. Leta i butiker eller på nätet och välj något passande att ta med för säkerhets skull. Extra kläder behövs alltid. Det kan vara mycket insekter i värmen och då är ett par lätta långbyxor bra som skydd. Om det blåser finns det särskilt anpassade kläder för det. När du planerar din fisketur så glöm inte att titta på väderprognosen.

Alla åldrar

Många barn tycker det är roligt att fiska. Det finns kläder i många storlekar så att även de små storfiskarna kan följa med. Ett tips är nu att titta i garderoberna och ringa runt bland vänner och släkt. Det är bra om barnen får låna kläder ifall de skulle tröttna. Huvudsaken är att de är minst lika bra klädda som de vuxna sportfiskarna. Varken blåst, regn eller myggor ska få förstöra nöjet med fisketuren. Varken för stora eller små.