Rätt klädd för höstens fiske

      Kommentarer inaktiverade för Rätt klädd för höstens fiske

1298052-fishing-in-norway

För att fånga de riktigt stora och fula fiskarna gäller det att ha rätt kläder på sig, för det kan bli många timmar i båten innan fiskelyckan är total.

På hösten när det är kallt på morgonen och kvällen men lite varmare under dagen är det lager-på-lager-principen som gäller. Då är det enkelt att bara ta av det övre lagret, till exempel en jacka och stå och fiska i fleecetröjan. När solen går ner kan det vara skönt att ha den där varma jackan att ta på igen.

Om du inte redan har kläder som tål att vistas ute i, så är det lätt att hitta herrkläder online och särskilt sportkläder, eftersom utbudet är så stort. Det här kan vara bra att ha inför en fisketur:

Funktionskläder

Ett undre lager med ett underställ av ull värmer skönt under kalla dagar. I det mellersta lagret kan man ha vanliga kläder och det yttre lagret bör vara kläder som andas men ändå håller varmt. Då slipper man frysa även om vinden blåser kallt och det regnar.

Vattentäta kläder och stövlar

Kläder som tål vatten kan var bra om man ska ut med båt och med stövlar kan du lugnt ta några steg i vattnet utan att få kalla fötter. Fodrade stövlar är förstås att föredra under den senare delen av året, annars går det lika bra med ett par lager sockor i stövlarna, som håller värmen. Glöm bara inte flytvästen!

Mössor och handskar

Skydda huvudet med en keps eller mössa och hjälp kroppen att hålla värmen. Mycket av kroppsvärmen förloras just från huvudet och med kalla fingrar blir det jobbigt att hålla både håven och fiskespöet.

Känner du dig fiskesugen och vill boka en fiskeresa till någon ny spännande plats där du inte har varit gå in på inatur och få ny inspiration. Kanske kommer du hem med storfångsten!