Checklista för fisketuren

      Comments Off on Checklista för fisketuren

Att lyckas med sitt fiske handlar till stor del om att vara väl förberedd. Fiskekort är en självklarhet, men även när det är fixat finns det en del kvar att göra. Här tipsar vi om några av de viktigaste sakerna som behövs för att du ska lyckas dra upp storfångsten vid nästa fisketur.

Checklistan för fisketuren varierar såklart beroende på vilket fiske du ska ägna dig åt, men vissa saker är måsten för alla miljöer. Rätt fångstutrustning för rätt miljö är en självklarhet, oavsett om det handlar om kastspö, metspö eller nät. Gör det också till en vana att kontrollera utrustningen innan du ger dig ut, så slipper du upptäcka att linan är av när du står mitt i forsen.

Som sagt så varierar behoven mycket på miljön. Om man till exempel ska ägna sig åt vinterfiske, bör man skaffa isdubbar och ispikar för att vara på säkra sidan. Man bör också alltid försöka vara två eller fler, och dessutom ha ett vattentätt fodral för sin mobil för att kunna kontakta någon om man skulle trampa igenom isen.

Om man rör sig på varma breddgrader så är det andra kläder som gäller. Grundregeln är såklart att ha slitstarka kläder, och stövlar är ett måste. För många vattendrag räcker det med ett par vanliga stövlar, men om man vet att man vill ge sig ut på djupare vatten kan det vara bra att investera i ett par stövelbyxor, så att man inte behöver oroa sig för att bli blöt och kall.

När man sitter och planerar årets första tur kommer man ofta på saker som saknas, eller saker som behöver uppgraderas. Om man vill hitta nya fiskeprylar till grymma priser kan man surfa in på jakto.se – här finns allt som behövs för att lyckas med fisket. Utöver fiskeprodukter finns det även ett stort utbud av jaktprodukter och andra friluftssaker som kan komma väl till pass när man ska ge sig ut i naturen.