Ta med barnen ut i naturen

      Comments Off on Ta med barnen ut i naturen

För att implementera ett intresse hos ett barn så behöver man veta att barnet i fråga har ett eget intresse och driv. Gillar ditt barn att vara ute i naturen så ska du passa på att lära den allt du kan om friluftsliv, det kommer den att ha igen en dag.

Naturen är inte bara vidunderligt vacker och enastående i sin charm, i naturen finns det alltid utrymme för eftertanke och bearbetning. Naturen kräver inget av dig förutom att du ska vårda den väl. Friluftsliv är hälsofrämjande och stimulerar våra kreativa förmågor, ge ditt barn en bra grund att stå på genom att ta med dem ut i skogen på äventyr.

Fiske är en utmärkt aktivitet att göra tillsammans med barnen, att komma ut i naturen tillsammans för att fiska är både roligt och rogivande. Hitta ett fiskevatten som passar era gemensamma förutsättningar, är barnet ganska litet så passar det kanske bra att meta från en brygga eller på land. Oavsett vart man fiskar i från så är det viktigt att ha flytvästar som är anpassade för er respektive kroppsvikt, kom i håg att sätta säkerheten först.

I skog och mark kan man göra mycket, spana på fåglar och andra djur och har man tur kan man få se en björn, lodjur, rådjur eller älg. Älgar är inte särskilt sällsynta men däremot lodjur och björn. Men visst förekommer det att dem visar sig för människan  och tur är det väl då att vi oftast bär med oss en kamera, att se en björn är så pass ovanligt att det är sensationellt om det sker.

Om man har ynnesten att få syn på en björn så är det inte sällan på väldigt långa avstånd, tur i oturen kanske men då är det tacksamt om man är utrustad med en högkvalitativ kikare så att man kan se björnen klart och tydligt. Har du ingen kikare så finns det flera olika modeller i varierande prisklasser, välj en kikare som motsvarar dina önskemål.