Ta med hunden på fisketuren

      Kommentarer inaktiverade för Ta med hunden på fisketuren

dogs fishing_2095877

Många friluftsmänniskor är även djurmänniskor. Man vill ha med sin en kamrat på resan och hunden blir ett naturligt val. Många jagar med sina hundar, en del går på långa vandringar och en del tar med hunden på fisketuren.

För att ta med hunden behöver den vara lydig. Medan man sysslar med spöet vill man inte att hunden ska sitta kopplad hela resan. Det är mycket roligare får båda om den får springa fritt. Men då måste den lyssna på dina kommandon. Skogen är den perfekta platsen att träna på inkallning och träna hunden att hålla sig runt dig även utan koppel. En sak man ska tänka på att hunden ska ha koll på dig lika mycket som du ska ha koll på hunden. Genom att träna detta sedan hunden är valp får man en hund som inte avviker mycket från flocken och som lyssnar till inkallning varenda gång.

Om du ska ge dig ut en hel dag och vädret är åt det kallare hållet, kan du behöver införskaffa hundkläder som passar din hunds vikt och storlek. En hund ska ha en flytväst om de ska vara på en båt, det är ett måste. Mindre och mer exotiska hundar har inte alltid så tjock päls vilket betyder att de fryser mycket snabbare än vad nordiska och arktiska hundar gör. En svensk eller finsk lapphund älskar snö och vinter, medan en chihuahua kan vara besvärlig att få med sig på promenader när det är minusgrader ute.  Hundkläder och hundsockar skyddar och värmer hunden och gör det lättare för hunden att spendera hela dagen utomhus med dig.